Seminarul “Liberalismul modern în teorie și practică”

de | 25.10.2017

Seminarul „Liberalismul modern în teorie și practică” organizat de Institutul de Studii Liberale (ISL) în parteneriat cu Friedrich Naumann Foundation for Freedom (FNF) s-a desfășurat în perioada 8-9 aprilie 2011, la sediul ISL din București. Evenimentul a fost unul de tip Master Training, astfel un număr de 8 participanți au fost pregătiți pentru calitatea de traineri pe tema abordată.
Seminarul a fost moderat de Stefan Melnik, consultant FNF și a avut ca invitați speciali pe Cristian David, fost Ministru de Interne si Director Executiv ISL și Adrian Cioroianu, fost Ministru de Externe și profesor universitar la Facultatea de Istorie din cadrul Universității București. Pe întreaga durată a seminarului s-au discutat și abordat teme precum statul de drept, cultura civică de astăzi și cultura civică spre care tind liberalii. De asemenea s-au făcut comparații între valorile de bază, scopurile și metodele liberalismului, socialismului și conservatorismului dezbătându-se îmbunătățirea accesului la justiție ca proiect liberal și politicile referitoare la ocuparea forței de muncă.

Au fost accentuate problemele actuale ale societății și s-au propus soluții pentru acestea, optându-se pentru un viitor mai bun prin educație. Scopul acestui seminar a fost formarea unui grup de traineri ce vor susține alte activități în domeniul teoriei și practicii liberalismului modern.

Related Posts:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!