Seminarul Liberalismul European, Chișinău, Republica Moldova

de | 3.11.2013

 În perioadă 1 – 3 noiembrie 2013 a avut loc la Chișinău Seminarul “European Liberalism” organizat de către Institutul de Studii Liberale cu sprijinul Fundației Friedrich Naumann. La eveniment au participat tineri membri ai partidelor liberale din Republică Moldova.

Seminarul a vizat informarea participanților despre teme de actualitate și au fost dezbătute subiecte precum valorile liberalismului și compararea acestora cu cele ale social-democrației și conservatorismului. Mai mult decât atât, a fost continuată discuția despre cele trei doctrine politice importante de la nivel european, ceea ce a permis mutarea atenției participanților către instituțiile și modul de funcționare al Uniunii Europene.

Astfel, într-un nou panel a fost prezentată istoria integrării europene, tratatele principale constitutive și modul de funcționare a instituțiilor europene în prezent. În acest context, ținerii participanți au ridicat întrebări în legătură cu procedurile de lucru în cadrul Comisiei Europene, Parlamentului European, Consiliului etc. Această sesiune a fost urmată de o altă dedicată ALDE, rolului acestui partid că exponent al liberalilor europeni, programului sau și agendei sale politice.

Related Posts:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!