Seminarul „Migrației: Impactul economic și social, Barcelona, Spania”

de | 17.11.2013

Seminarul „Migratie: Impactul Economic și Socială s-a desfășurat în perioadă 16-17.11.2013. A făcut parte din seria multi-anuală de evenimente organizate de Forumul Liberal European (ELF), cu sprijinul Institutului de Studii Liberale (ISL), Institutului Liberal pentru Analiză Politică (LIPA) și Fundației pentru Libertate Friedrich Naumann (FNF).

Seminarul face parte dintr-un cluster de cercetare mai larg al ELF denumit “Noi Concepte privind migrația și integrarea”. Acest proiect multi-anual a început în 2012 cu proiectul “Impactul social și economic al emigrasiei asupra Europei Centrale și de Est – perspective liberale”. Seminarul ISL din Barcelona a reunit experți de renume în domeniul migrației, decidenți politici din România și Spania, parlamentari, reprezentanți ai comunităților românești din Spania, Italia și Republică Moldova.

Pentru două zile, vorbitorii și-au expus opiniile privind relația simbiotică dintre migrație și creștere economică subliniind totodată impactul social al acestor fenomene asupra țărilor gazdă dar și a celor de origine. Discuțiile s-au finalizat cu schimbarea unui plan realist de acțiune gândit să faciliteze adoptarea unei politici europene în ce privește migrația, deschizând drumul spre cea de a treia și ultima etapă a seriei, care va avea loc la Bruxelles în 2014.

Related Posts:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!