Cursul “Instituții Europene. Rol și responsabilități”

de | 17.07.2017

Trainerii formați în cadrul programului Master Training din 3-5.09.2010 au susținut cursul pilot 2 „Instituții Europene. Rol și responsabilități”. Participanții acestui seminar interactiv, 20 de tineri liberali, au fost împărțiți pe echipe de lucru și încurajați să-și exprime liber punctele de vedere pe tot parcursul activității. Tinerii au răspuns pozitiv la cererile trainerilor, iar dezbaterea opiniilor pro și opiniilor sceptice în privința beneficiilor UE a fost una de succes.
Implicarea a fost totală de ambele părți, concluzionându-se în unanimitate că Uniunea Europeana a fost și este un proiect liberal. Temele prezentate și discutate pe parcursul zilei au vizat modul de organizare și funcționare a Uniunii Europene. De asemenea, s-au adus în discuție grupurile parlamentare din Parlamentul European, semnificația și importanța calității de membru UE, precum și provocările actuale cu care se confruntă Romania și UE.

Scopul principal al seminarului a fost atins, participanții reușind să-și însușească informațiile actualizate despre Instituțiile Europene și rolul acestora. Mai mult decât atât, seminarul a reușit să încurajeze exprimarea liberă și schimbul de idei liberale între tinerii participanți.

Related Posts:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!