Conferința „Noi concepte pentru migrație și integrare”, Barcelona, Spania

de | 21.03.2012

Evenimentul „Noi concepte pentru migrație și integrare” a fost organizat de European Liberal Forum (ELF) în colaborare cu NOVUM, Slovenia și FORES, Suedia și a avut loc în data de 31.03.2012, la Barcelona.

În cadrul acestui program, ELF a implementat 6 proiecte pe această temă, participanți fiind: FORES (Suedia) în cooperare cu CentreForum (UK), FNF (Germania) în parteneriat cu Centre for Liberal Studies (Cehia), VVD Internațional (Olanda) în cooperare cu SILBA (Danemarca), ILS (România) în cooperare cu FNF și LIPA, Institute NOVUM (Slovenia) în cooperare cu FORES (Suedia), Liberal Society Foundation (Slovacia) în cooperare cu Centre for Liberal Studies (Cehia) și FNF (Germania). Ideea inițială a proiectului a pornit dintr-un alt proiect ELF „Migratia: Provocarea Europei”, proiect care s-a finalizat printr-o serie de seminarii și o antologie care descrie experiențele statelor membre cu tradiție în UE (Suedia, UK, Italia, Germania și Franța) precum și ale statelor cu o experiență îndelungată în domeniul migrației (Canada). Subiectul “Noi concepte pentru migrație și integrare” reprezintă una dintre cele 3 teme ale proiectului ELF pentru următorii 3 ani (2012-2014) numit „Solutii Liberale pentru Europa”.

Scopul conferinței a fost realizarea unei prezentări generale a fenomenului migrației, în vederea oferirii unei mai bune înțelegeri a diferitelor aspecte pe care le îmbrăca acest fenomen în noile state membre UE, precum și a politicilor adoptate de acestea. În cadrul evenimentului, ISL a prezentat liniile directoare ale proiectului mulți-anual: organizarea unui seminar în România, în cadrul căruia se vor trage concluzii pe bază experiențelor unei țări active din punctul de vedere al migrației, un al doilea seminar la Barcelona pe aceeași temă și o masă rotundă la Bruxelles, în cadrul căreia se vor discută pe larg concluziile celor două seminarii.

Related Posts:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!